Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-kelbimbós gyors egytálétel

Gombás-kelbimbós gyors egytálétel
Gombás-kelbimbós gyors egytálétel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyed vegetáriánus fogásokat, amiknek karakteres ízük van, és villásreggeliként vagy ebédként is megállják a helyüket. Ez a recept pont ilyesmi. Gyorsan össze lehet dobni, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek akár szezonon kívül is. 

hozzávalók / 3 adag

  • 1 ek vaj (a serpenyő típusától függően változtatható, a lényeg, hogy ne égjen oda semmi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 300 g laskagomba (más gombából is elkészíthető, de szerintem ezzel az igazi)
  • 450 g kelbimbó (a legtöbb fagyasztott kelbimbó is ilyen kiszerelésű)
  • 1 ek kakukkfű (néhány friss szál a legjobb, de szárítottan is használható)
  • 3 csipet
  • 3 csipet bors
  • 3 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán sajt (ha nincs parmezán, akkor más karakteres sajttal is lehet pótolni)

ajánlat

Ha esetleg tartalmasabbá szeretnénk tenni, érdemes mellé készíteni egy adag rizst vagy bulgurt, úgy összekeverve vagy rétegezve már igencsak laktató főétel válik belőle. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés vajon vagy egyéb zsiradékon (ízlés szerint) üvegesre pirítjuk.
  2. Miközben a hagyma pirul, félbevágjuk a kelbimbót, és apróra szeleteljük a laskagombát. Fagyasztott kelbimbó esetén ügyeljünk rá, hogy alaposan át legyen mosva és ki legyen engedve.
  3. Ha a hagyma már üveges, mehetnek rá a zöldségek és a fűszerek. A kakukkfüvet nem kell sajnálni, a végén jó íze lesz tőle, akár friss szálban vagy szárított formában is hozzáadhatjuk.
  4. Némi pirítás után felöntjük az egészet a fehérborral (lehetőség szerint valami száraz fehéret válasszunk, én egy jó Irsai Olivért vagy egy Olaszrizlinget javasolnék), majd lefedve pároljuk 10-15 percig.
  5. A fedő levétele után érdemes elforralni a maradék folyadékot, ki-ki ízlése szerint hagyhat némi szaftot. Ezután még melegen érdemes ráreszelni a parmezán vagy egyéb más sajtot, illetve ha reggelinek készül, akár egy tükörtojást is lehet ráütni.
  • tepsi mérete: 20X30X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 532
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Edlzoltan

Mióta szakács: 2020.04.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás kel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
vaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 3 közepes db
laskagomba 300 g
kelbimbó 450 g
kakukkfű 1 ek
3 csipet
bors 3 csipet
fehérbor 3 dl
parmezán sajt 5 dkg