Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás kengururagu édesburgonyával

Gombás kengururagu édesburgonyával
Gombás kengururagu édesburgonyával
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig még nem próbálkoztam a kenguruhússal, de most a nagykőrösi Lidl-nél egy őszi kiárusításnál kezembe került, mint kengurusteak. A csomagolása 300-500 gramm között  változott. Nosza, meg is vettem mind az öt csomagot. Igazán ez is vadhús, ezért nagyot nem tévedhettem a vásárlásnál. Karácsony előtt három kisebb csomagot kiolvasztottam. Ekkor derült ki, hogy nem egész hús, hanem több (három-négy) kisebb darab. A kisebb darabokat látva féltem, hogy nem igazán fog sikerülni. A véres steak amúgy sem a kedves feleségem kedvence, ezért azonnal elindult az újratervezés. Így végül ragu lett belőle, amiben nem nagyon lehet hibázni. A végeredményt látva (egy falat sem maradt belőle), beigazolódott a döntésem helyessége. A maradék két nagyobb csomag még a fagyasztóban van, de az is hasonlóan fog elkészülni.

hozzávalók / 6 adag

ragu

püré

tálalás

ajánlat

Nagyon különleges, sovány vadhús, és nem is olcsó. Bár a hasonló minőségű szürke marhahússal összehasonlítva az ára már nem is csillagászati magasságokban van.  Az egzotikussága miatt mindenképpen legalább egyszer érdemes kipróbálni. Az elkészült étel íze nem sokban különbözik a szarvasraguétól.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott húst kiolvasztjuk, és lemossuk.
  2. A sárgarépát és a póréhagymát megmossuk, és vékonyra felkarikázzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, és hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Wokban felforrósítjuk az olívaolajat, és a kenguruhús darabokat körbe pirítjuk benne. A megpirított húsokat kivesszük, és a maradék olajban először a felszeletelt póréhagymát, majd a sárgarépa szeleteket megpároljuk benne. Visszarakjuk a húsdarabokat, és ráöntjük a vörösbort. Sózzuk, fűszerezzük, és lefedve a wokot közepes lángon párolni kezdjük.
  4. A párolás közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körülbelül két órai párolás után kezd a hús puhulni. Ekkor beletesszük a felszeletelt gombákat, és tovább pároljuk.
  5. A ragu levéből egy merőkanálnyit kiveszünk egy kis edénybe, és belekeverjük a joghurtot, egy evőkanál kivételével. Alaposan összekeverjük, homogenizáljuk, és visszaöntjük a raguba. Egyet forralunk rajta.
  6. Az édesburgonyát felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leöntjük a főzővizet, és összetörjük pürének az egy evőkanál görög joghurttal.
  7. A ragut ízlés szerint készre fűszerezzük, és sózzuk. Tálaláskor felszeletelt fehér paprikával díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges vadhús, gombás kenguruhús, vadragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
kenguruhús 1 kg
sárgarépa 12 kis db
póréhagyma 1 db
gomba 50 dkg
olívaolaj 3 ek
száraz vörösbor 3 dl
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
borsikafű 2 teáskanál
kakukkfű 1 kk
víz 2 dl
görög joghurt 150 ml
édesburgonya 3 db
görög joghurt 1 ek
0 ízlés szerint
tv paprika 1 közepes db