Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás krumplisaláta

Gombás krumplisaláta
Gombás krumplisaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a hideg krumplisaláta felturbózva egy kis gombával nyáron nagy kedvencem. Sokszor készítem ilyenkor, például grillhúsok, sült húsok mellé, mert nagyon finom és hideg, ami nem elhanyagolandó szempont a 40 fokban! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket negyedeljük, és lobogó vízben főzzük pár percig.
  2. A krumplit hámozzuk meg, és főzzük meg. A megfőzött krumplit vágjuk vékony szeletekre.
  3. Az öntet hozzávalóit tegyük egy jól záródó befőttesüvegbe, és alaposan rázzuk össze. Ha szükséges, kis vízzel hígíthatjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Az így előkészített öntetbe tegyük bele a gombát és a krumpliszeleteket, majd óvatosan forgassuk össze, és pihentessük.
  5. Fogyasztás előtt kóstoljuk meg, és szükség esetén még ízesítsük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 340
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hideg krumplisaláta, hideg krumplisaláta gombával, csiperkegombás hideg krumplisaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

313
csiperkegomba 500 g
burgonya 500 g
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 3 ek
porcukor 0.5 teáskanál
dijoni mustár 1 teáskanál
snidling 1 csokor
lila hagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint