Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gyors, finom, fűszeres, tejszínes szószokat. A virsli kihagyható, de aki nem tudja vegyesen vagy csak sonkából csinálni, jöhet a csak virsli. Azzal is finom.:-)

Tészta lehet: spagetti, linguini, szélesmetélt, de orsó vagy rigatoni is.:-)

Ha szélesmetélt, akkor a rövidebb T...os fajtát szoktam venni, jobban lehet kezelni étkezéskor. De természetesen sokszor van, amikor az olasz ,hosszút veszem.:-)

Finom és gyors tavaszi tejszínes szósz lett az ebéd.

Ennyi a történet.:-))

Sajnos a finom ebéd elkészülésének a végére, amikor éppen tálalni szerettem volna, az idő változott, a napsütés eltűnt, és beborult, elkezdett esni, de végül is minden jóra és finomra sikerült.:-)

 

hozzávalók / 5 adag

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon finom fehérbort kínáljunk utána.:-)

Friss házi szörpöt, ásványvizet.

Tálaljunk elé: finom friss, tavaszi levest, akár krémlevest póréból, brokkoliból.:-)) Nagyon finom brokkoliból, mi azt ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon és a kis vajon, amit felolvasztunk, a szeletelt pórét, és áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk pár percig, majd beletesszük a friss gombaszeleteket, a zöldborsót, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a kukoricát, finomra vágott zellerzöldet, kevés vizet öntve rá, kb.1- 2 dl.
  2. Főzzük 20-25 percig, még mindig fedő alatt, majd kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, beletesszük a karikára vágott virslit, a pulykamell sonka csíkokat, 4-5 perc főzés után beletesszük a petrezselymet, a vajat és a tejszínt, összeforraljuk, és melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós, kicsit olajos vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd melegen tálaljuk a szósszal együtt. Vagy külön , de legjobb a szósszal összekeverve. Ezért nem szabad a tésztát teljesen kifőzni, csak ahogy az olaszok szokták, hisz még a szószból sokat felszív a tészta.:-)
  4. Tálalása: a tetejére felkockázott feta sajtot, friss petrezselymet vágunk finomra, és megszórjuk a felcsíkozott füstölt pulykamell sonkával (adhatunk még hozzá reszelt sajtot is).
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 741
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricás-gombás-sonkás tejszínszósz szélesmetélttel, tejszínes gombás tészta, sonkás-gombás tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-07-04 19:22

Ez is nagyon tetszik, a nyári meleg is megérkezett és ezzel a könnyű kis tésztával nem kell sokáig a tűzhely mellett állni, ami nem mellékes. Hamarosan el is készítem.
Szép nyári napokat kívánok!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-05 10:34

Kedves Edit!

Igen, itt a várt nyár, a meleg, de ez már kicsit sok, ez az afrikai hőség, ennyire nagyon meleget nem szerettem volna.:-)
Remélem, hogy ha elkészül, ízleni fog nektek is.:-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-04 08:11

Kedves csikipi!
Nagyon örülök neki, remélem, hogy ízleni fog neki!De nagy melegben Nektek is! :-)

Akkor úgysem kívánja az ember a nagyon erős, laktató ételeket, ha egyszer az a bizonyos nyári meleg végre ideérne,- na ezt már nagyon várom.:-D

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

1480
olívaolaj 2 ek
teavaj 2 ek
póréhagyma 1 db
1 kk
fokhagyma 3 gerezd
zöldborsó 400 g
csiperkegomba 500 g
csemegekukorica 170 g
víz 2 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
füstölt virsli 10 dkg
pulykamell sonka 30 dkg
teavaj 6 dkg
habtejszín 400 g
feta sajt 250 g
tagliatelle 75 dkg
víz 3 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 ek
feta sajt 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
pulykamell sonka 10 dkg
trappista sajt 10 dkg