Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás lecsó füstölt szalonnával kolbásszal és gerslivel

Gombás lecsó füstölt szalonnával kolbásszal és gerslivel
Gombás lecsó füstölt szalonnával kolbásszal és gerslivel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.

hozzávalók / 4 adag

Lecsó

Gersli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikát és a gombát szeleteljük, a paradicsomot négybe vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymákat, üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a paprikát, fűszerezzük. Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba és a kolbász.
  3. Amíg a lecsó fő, átmossuk a gerslit, majd egy edényben vajon megdinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a gerslit, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát. Ráöntjük a vizet, rámorzsoljuk a leveskockát, és legalább 35 percig főzzük lassú tűzön.
  4. Tálaláskor a tányér közepére formázunk egy kupacot a gersliből, s körberakjuk lecsóval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás lecsó gerslivel, lecsós gomba gerslivel, kolbászos lecsó gombával és gerslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
napraforgó olaj 1 ek
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
paradicsom 5 db
csiperkegomba 25 dkg
parasztkolbász 10 dkg
chili 2 db
gersli 10 dkg
vaj 1 ek
újhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl
leveskocka 1 db