Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás lecsó - tojásosan

Gombás lecsó - tojásosan
Gombás lecsó - tojásosan
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eltévedtem a  piacra szabadságom alatt, és csupa kincsekre bukkantam: paprika, paradicsom, gomba, és nem is volt már olyan drága. Jól be is vásároltam. Ezen a héten zöldhetet tartottam Húsvétig, és a böjti időszakban ez az étel igazi felüdülés volt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss kenyérrel az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk, a gombát megpucoljuk, felszeljük, a hagymát kettévágjuk, és felcsíkozzuk.
  2. Az olajon a hagymát megfuttatjuk, a paradicsomokat rádobjuk, és kissé összepároljuk a hagymával. Fűszerpaprikával meghintjük, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, és megvárjuk, amíg kissé összeesik, és levet ereszt.
  3. Ezután mehetnek rá a paprikakarikák, fedő alatt készre főzzük. (Én kissé roppanósra hagytam.)
  4. Amikor kész, ráöntünk két felvert tojást, és sűrűn kevergetve készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos lecsó gombával, gombás-zöldséges rántotta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

236
gomba 25 dkg
paprika 4 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
zöldpaprika 0.25 db
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db