Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás lepény karamellizált lilahagymával

Gombás lepény karamellizált lilahagymával
Gombás lepény karamellizált lilahagymával
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Salátával nagyon finom vacsora.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:
 
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 2 ek víz

Feltéthez:

  • 30 dkg apró szemű csiperke
  • 6 fej lilahagyma
  • 5 szelet pármai sonka (helyette használhatunk bármilyen sonkát vagy bacont is)
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • rukkola
  • frissen őrölt fekete bors
  • csipet cukor
  • olívaolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a hozzávalókból gyorsan összeállítjuk, majd folpacka csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és olívaolajon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, és adhatunk hozzá egy csipet cukrot is. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.
  3. A gombákat megtisztítjuk, és alaposan megszárítjuk.  
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott piteforma aljára simítjuk. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben elősütjük. 
  5. Mikor már kicsit kopogósra sült a pite, kivesszük, és a lilahagymával lefedjük, majd szépen elhelyezzük rajta a gombafejeket, majd a rátépkedjük a sonkát. Visszadugjuk a sütőbe, és alacsonyabb hőfokon megsütjük.
  6. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd megszórjuk petrezselyemzölddel és rukkolával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás pite, pármai sonkás pite rukkolával, rukkolás lepény gombával és hagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-04-30 18:33

Szia, én is gyakran sütök ilyesmiket. Szeretem sült paprikával, pirított vörösbabbal, vagy végül is bármilyen grillezett zöldséggel :)
üdv, Zilka

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Thu, 2013-05-02 08:19

Kedves Zilka!
Igen, én is pont ezt szeretem ebben az ételben. A hozzávalók állandó variálásával szinte megunhatatlan. :) Jól hangzik a Te variációid is, már alig várom, hogy kipróbáljam grillezett zöldségekkel is! :)
Szép napot:
Bea