Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás majonézes burgonya

Gombás majonézes burgonya
Gombás majonézes burgonya
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretnék még karácsony előtt egy tippet adni, hogyan lehet a hidegtálakat díszíteni:)

hozzávalók / 3 adag

A salátához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. 1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, enyhén megsózzuk és megpároljuk.
  3. A felkarikázott burgonyához adjuk a kihűlt gombát és a maradék 2 megpucolt, és vékony szeletekre felvágott hagymát.
  4. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral és a citromlével, beleforgatjuk a gombás-hagymás burgonyát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  5. A tetejére 1-1 szelet sajtból harangot vágunk ki, és a salátánk közepére tesszük. Az uborkát hosszában felszeleteljük, ez lesz a harang fölött a masni és az akasztó. Vörösbabbal és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta gombával, gombás krumplisaláta, majonézes saláta gombával és krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisvirág
kisvirág Sat, 2013-12-21 19:43

én mai napon csináltam krumplisalátát - reszeltem bele zellert - nagyon finom lett . Köszönöm a leirt salátareceptedet el fogom majd igy is készíteni. A dekorálás nagyon ötletes. (én friss zsenge salátalevelekkel raktam körbe a tányért rá a krumplisaláta és szép zellerlevel diszítették a tetejét. ) Kellemes ünnepeket kívánok. kisvirág

Pezo
pezo / Pezo Fri, 2013-12-20 21:02

Nagyon ötletes! Ez még nem jutott eszembe gombával, pedig sok ételt kitaláltam már, mivel szeretünk gombázni és esszük is jó étvággyal.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az igazán mutatós és finom ételt!
Kellemes ünnepeket kívánok: pezo / Gyöngyi

1026
burgonya 1 kg
gomba 20 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
tejföl 2 dl
majonéz 30 dkg
mustár 1 ek
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
vörösbab 5 dkg
kovászos uborka 1 közepes db