Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából

Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából
Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodás ízű és illatú sós pite, amit ezúttal reform alaptésztából készítettem el.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Friss salátával és egy pohár fehérborral fejedelmi ebéd. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a lenmagot és az oregánót egy tálba rakjuk, és összekeverjük. Ezután hozzádolgozzuk a kockára vágott vajat, a tojássárgáját, az ecetet és a vizet. Alaposan összedolgozzuk, közepesen ruganyos tésztát kapunk. Tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Közben készítsük el a tölteléket.
  2. A hagymát és két gerezd fokhagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a gombát, fűszerezzük, fedő alatt kb. 10 percet dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és további 10 percet pároljuk. Közben egy másik tálba öntjük a tejet, ehhez hozzáadjuk a tojást, és villával felverjük a tejes-tojásos keveréket. A maradék egy gerezd fokhagymát belereszeljük, majd ezt is sózzuk, borsozzuk, és a felaprított petrezselyemmel gazdagítjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, tetszőleges formába rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 7 perc alatt elősütjük, vakon sütéssel.
  4. Ha ezzel elkészültünk, a zöldséges tölteléket ráhalmozzuk a félig sült pitetésztára, és felöntjük a tojásos tejjel. Visszarakjuk a sütőbe, a hőmérsékletet mérsékeljük 170 fokra, és 13-15 percig sütjük. Ezután vegyük ki és rakjuk rá a mozzarella szeleteket. Majd utoljára toljuk vissza 5-7 percre, míg csábítóan rásül a sajt.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 022
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reform pite mozzarellával, tönkölybúzás tésztában sült csiperke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csimi25
Csimi25 Sun, 2018-04-22 13:21

Szuper recept! Isteni lett! Máskor is meg fogom csinálni :) Köszönöm szépen!

firstlady
firstlady Fri, 2015-12-25 10:05

Nagyon tetszik a recept. Kedvem támadt rögtön megsütni. A hozzávalók közül lenmagpehely nemhogy nincs itthon, de még sose láttam, nem is hallottam róla. Most azon gondolkodom, helyettesíthetem-e lenmaggal, bár az nyilván más állagú, vagy inkább egy kanál liszttel többet, és egy kis lenmagot ráadásnak.
Na mindegy, felcsigáztál, mindenképpen kipróbálom, aztán majd tanulok az eredményből, meglátom, mit kell - ha kell - változtatni rajta. Finom lesz, az biztos!
Köszönöm, és kellemes ünnepeket, mert hogy karácsonykor találtam erre a nyári receptre. :)

295
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 6 evőkanál
lenmagpehely 2 ek
vaj 6 dkg
tojássárgája 1 db
oregánó 1 kk
1 kávéskanál
almaecet 1 ek
víz 2 ek
csiperkegomba 25 dkg
sárgarépa 1 közepes db
tej 1.5 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 tk
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
mozzarella 10 dkg