Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás natúrszelet Bokiné módra

Gombás natúrszelet Bokiné módra
Gombás natúrszelet Bokiné módra
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept hasonlít a "jóasszony módra" készült  receptekre, de én kicsit átalakítottam a családom szájíze szerint.
Nagyon praktikus vendégváró recept, mert a sütés előtti fázisig elkészítem előző este, és másnap már csak sütni kell.
Ha lehet,  magyar paprikát tegyenek bele, amelyek ízletesek, húsosak. Ilyen a piros húsú kápia paprika, a paradicsompaprika, bármelyik magyar fajta fehér paprika és a kosszarvú zöld paprika. Mindegyik édes paprika.
 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
  2. Tepsibe sorba rakjuk egymás mellé.
  3. A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
  5. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  6. Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
  7. Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27X37 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gombás-sonkás-paprikás szelet sütőben pirítva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
csirkemell filé 100 dkg
gomba 50 dkg
bacon 10 dkg
gépsonka 30 dkg
sertéstarja 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 20 dkg
paprika 1 db
tv paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
sajt 15 dkg