Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából

Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából
Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy melegben gyorsan elkészülő, könnyed és szaftos ételre vágyva remek választás ez a recept. Ráadásul egészséges is!

hozzávalók / 3 adag

ragu

rizs

ajánlat

Kakukkfűvel, petrezselyemmel, vagy citromfűvel szintén fűszerezhetjük ezt az ételt, a gombának jól állnak mindezek.

Szólj hozzá!

elkészítés

A rizs elkészítése

  1. A rizst egy tálba rakjuk, és hideg vízzel leöntjük. Teljesen lepje el a víz, és 3-4 órán át ázzon zavartalanul. Ezzel a lépéssel jelentősen lerövidíthetjük a barnarizs főzési idejét, mely a sima fehér rizshez képest enélkül némileg hosszabb volna.
  2. Fél evőkanál vajon a lecsepegtetett rizst egy közepes méretű, lapos lábosban picit megpirítgatjuk. A cél az, hogy a magába szívott nedvességet kiadja magából, és kapjon egy kis színt.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, és dobjunk rá egy szál rozmaringot. Fedő alatt, néhányszor megkeverve -ha szükséges, a vizet pótoljuk kis mennyiségekkel- kb. 20 perc alatt el is készülünk vele. Ne felejtsük a végén kiszedni a rozmaringszárat.

A ragu elkészítése

  1. Amíg a rizs révbe ér, kényelmesen összeállíthatjuk a ragut is. Elsőként szeljük a póréhagymát vékony karikákra, aprítsuk fel a fokhagymát, valamint vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított gombákat és paradicsomokat (héjastól). Bármilyen gombát választhatunk, akár többfélét is használhatunk, az ízek csak gazdagabbak lesznek. Ha tehetjük, konzerv vagy üveges megoldás helyett mindig friss gombát vegyünk, megéri!
  2. Egy nagyobb lábasban fél evőkanál vajon szép lassan indítsuk el a hagymákat, és amikor már elérik az általunk kedvelt állapotot, rakjuk hozzá a gombát és a paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk a hozzávalókat, és érkezhetnek a zöldfűszerek is: zsálya és rozmaring, csodásan működnek majd együtt gombával. Fedő alatt 10 perc múlva megpuhulnak a gombák, és a paradicsom is enged egy kis levet, anélkül hogy összeesne.
  4. Húzzuk le az ételt a tűzről, keverjük hozzá a maradék vajat és a kukoricát, majd borítsuk az egészhez az éppen elkészült barnarizst.
  5. Érdemes 5-10 percig lefedve félrerakni az elkészült ételt, hogy a rizs összebarátkozhasson az immár sűrű szafttal. Remek lesz, jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás rizs, zöldséges barnarizs, zöldséges rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gomba 8 nagy db
paradicsom 4 nagy db
csemegekukorica 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
zsálya 2 ek
vaj 1 ek
vaj 0.5 ek
barnarizs 1.5 bögre
víz 5 dl
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint