Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-parmezános rizottó

Gombás-parmezános rizottó
Gombás-parmezános rizottó
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a krémes állagú rizottót parmezánnal, ez egy nagyon egyszerű recept, mindenkinek sikerülni fog, és biztos, hogy nem bánjátok meg, ha elkészítitek, sok sikert, és jó étvágyat! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A rizottó nem olyan jó melegítve, tehát én ajánlanám közvetlen evés előtt elkészíteni, hogy ne kelljen újra melegíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevünket melegen tartjuk. Az olajon és a vaj felén megpirítjuk a hagymánkat, majd hozzáadjuk a rizst. Addig pirítjuk, míg üveges nem lesz, tehát átlátszó. Hozzáadjuk a bort, és ezzel összeforraljuk.
  2. Annyi alaplevet teszünk hozzá, amennyi pont ellepi, folyamatos keverés közben pároljuk, mindig mikor elpárolódott az alaplevünk, adunk hozzá ismét annyit, hogy ellepje, és megint kevergetve pároljuk. Körülbelül a felénél hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát. 20 perc alatt elkészül a rizsünk, kicsit még roppanós maradhat a közepe.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a lereszelt parmezán sajttal és a maradék vajjal krémesre keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 131
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Libelle

Mióta szakács: 2012.06.03.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

risotto, rizottó gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
rizottó rizs 120 g
gombakonzerv 1 db
parmezán sajt 50 g
fehérbor 100 ml
alaplé 800 ml
salottahagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 20 g