Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás párna

Gombás párna
Gombás párna
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap a könyvespolcunk legfelső leghátsó régiójából előkerült egy szakácskönyv, amit meglepve láttunk, mert egyikünk sem emlékezett, hogy van ilyen könyvünk.(Jó-jó, még azt hiszem van egy pár ilyen rejtett kincs...) A címe: Tolnai Kálmán :Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből. S mivel Juniornak elég gyakran sütünk leveles tésztából lekváros levelet...Egyszer csak beugrott, hogy miért ne próbálnánk gombával tölteni ezt a tésztát. A leveles tészta valóban megkönnyíti az ember életét, be kell látni. Pillanatok alatt lehet mindenfélét belőle varázsolni. Végül a dolog humoros része, hogy ebben a könyvben ilyen gombás töltelék egyáltalán nem is szerepel, ezt Mr Smith találta ki, mivel szereti az olaszos ízvilágot, fel is lehet fedezni benne. De mindegy, egy jó szakácskönyvnek még a borítója is ihletet ad...:D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, ha gyorsan valami kis meleget kívánna az ember. 6 db lesz belőle.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben vajon megpirítjuk a szalonnát.
  2. Hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük 3-4 percig.
  3. Hozzáadjuk a gombát és egy kis sót. Ekkor vizet enged, ezt lesütjük.
  4. Beletesszük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, ezt is lesütjük pár perc alatt.
  5. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon elforraljuk kb. 3-4 perc alatt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Kivajazunk egy sütőlemezt.
  7. Az egyik leveles tésztát (ha nem kinyújtottat vettünk, akkor kinyújtjuk) kitekerjük, és felosztjuk 6 db egyforma négyzetre, és a másik leveles tésztával is így járunk el.
  8. Lesz összesen 12 db egyforma négyzetünk. Ebből hat darabnak derelyevágóval, vagy éles késsel a közepébe vágunk átlósan három rést párhuzamosan, a középső hosszabb legyen, a két szélső rövidebb. Ezek lesznek a tetők. A 6 db vágás nélküli négyzet mindegyikére halmozunk a gombás töltelékből kb. 2 kanálnyit, de amúgy tetszés szerint rakhatunk rá. Ezután fogjuk a bevágott négyzeteket, és rárakjuk a töltelék tetejére. Az alsó lapokat összenyomkodjuk a felsővel körben, szépen türelmesen.
  9. Ráhelyezzük a kész párnákat a sütőlemezre, s a tetejüket megkenegetjük egy felvert tojással. A tetejükre parmezán sajtot reszelünk tetszés szerint.
  10. Betoljuk a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük, és langyos melegen fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 296
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás párna, gombás párna leveles tésztából, gombás párna olaszosan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-02-04 22:39

Hmm... az is guszta! :) Majd ha lesz konyhád, akkor próbáld ki ezt az olaszos-paradicsomos változatot is, érdemes! pusz! :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-02-04 22:38

Drága Eszterem, azt hiszem a végén eljutok odáig, hogy rá sem bírok majd nézni a nutellára...:DDD Egyébként volt eszemben ilyen felhasználása a leveles tésztának, de megelégedtem végül a két receptünkkel...:D

597
leveles tészta 2 csomag
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
kolozsvári szalonna 10 dkg
sűrített paradicsom 3 ek
fehérbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 tk
borsikafű 0.5 tk
bazsalikom 1 tk
vaj 3 dkg
tojás 1 db
parmezán sajt 10 dkg