Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pisztráng

Gombás pisztráng
Gombás pisztráng
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon ki voltam éhezve egy kis halra, és természetesen valami újdonságra. Ez a recept azt ígérte, hogy finom puha marad a hal sütés után a gombától.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, majd leszárítgatjuk papírtörlővel. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A gombát felszeleteljük, a felét elterítjük egy kicsi, lapos tepsi aljában. Ráhelyezzük a halszeleteket.
  3. A zsemlemorzsát elkeverjük a felaprított petrezselyemmel, a finomra vágott fokhagymával, végül a felkarikázott újhagymával. Meghintjük a halszeletek tetejét vele, csepegtessünk kevés citromlevet is rá.
  4. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá az olajat meg a maradék citromlevet. Ennek a keveréknek a felét kanalazzuk óvatosan a hal tetejére. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  5. Mikor a hal már majdnem kész, a maradék vajas keverékben pároljuk pár percig a gomba másik felet. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor kanalazzunk belőle a sült halra.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 792
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pisztráng gombával, gombás hal, csőben sült gombás pisztráng

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

283
pisztráng 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
gomba 20 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
petrezselyem 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 1 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek