Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pizza Hajnal módra

Gombás pizza Hajnal módra
Gombás pizza Hajnal módra
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető pizza saját kezűleg. Régóta szenvedtem a megfelelő pizzatészta recept megtalálásával, de amióta van kenyérsütőgépem, a kelt tészták a kedvenceim. 

Elég nagy pizzaevő vagyok, és imádom, ha vastagabb a tészta, valamint rengeteg gomba és sajt van a pizzán, amit nem mindig kapsz meg, ha rendeled vagy fagyasztottat veszel.

Szerintem elronthatatlan:).

hozzávalók / 3 adag

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzatészta

  1. A fent leírt sorrendben beletesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe, majd dagasztó programra állítjuk a gépet, és megvárjuk, amíg a gép végez. (Az enyém egy 1,5 órás program, aminek a végére a tészta gyönyörűen megkel. Figyeljünk rá, hogy ha a tészta igényel még egy kis lisztet, mert hozzátapad az edény oldalához, vagy egy kis vizet, mert nem állt össze szépen.)
  2. Aki szereti a nagyon vastag tésztájú pizzát, az a teljes tésztát nyújtsa ki tepsi méretűre, aki inkább vékonyabb párti, annak ajánlott kettévágni a tésztát, és két adagban megsütni, még így is majd' 1 centis lesz a tészta.
  3. Akármelyik változatot is választjuk, nyújtsuk ki a tésztát a megfelelő méretre, majd tegyük a tepsibe.

Pizzaszósz

  1. Ez egy alap pizzaszósz, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és lehetőleg apróra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb lábasban, kevés olajon megpároljuk őket, pár perc után a feldarabolt paradicsomot is hozzáadhatjuk, valamint beízesítjük a sóval, borssal és ízlés szerint bazsalikommal és oregánóval.
  3. Ha késznek ítéljük a hagymát, ez ismét ízlés kérdése, hozzáönthetjük a paradicsomlevet, ha kicsit savanykás, tehetünk bele egy kevés cukrot. Ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről, langyosan már rátehető a pizzatésztára.
  4. Csípős szósz esetén egy kevés erős paprikát is tehetünk bele.

Feltét

  1. Praktikus, ha akkor készítjük elő a feltéteket, amikor már kinyújtottuk az első adag tésztáját, ami így tud még kicsit pihenni a tepsiben, illetve ha már kész van a szósz is, mert lesz ideje kicsit hűlni.
  2. A gombát és a paradicsomot daraboljuk fel, a kukoricakonzervet nyissuk ki, a sajtot pedig reszeljük le. Természetesen bármilyen más hozzávalókat is rátehetünk, szabadon variálható.
  3. Ha mindent előkészítettünk, akkor mehet a szósz a tésztára, nem kell sajnálni, nagyon finom lesz sok szósszal. Majd jöhetnek a rávalók, mint a gomba, paradicsom, kukorica és a legtetejére a sajt.
  4. Előmelegített sütőben 5-6 percig kb. 160 fokon, majd amíg meg nem pirul rajta a sajt és a tészta széle, olyan 15 percig 180-190 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40x4 cm
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal15

Mióta szakács: 2014.10.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi pizza, kukoricás-gombás pizza, paradicsomos pizza gombával és kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

942
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
cukor 2 ek
2 kávéskanál
finomliszt 35 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
paradicsom 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
paradicsomlé 2 dl
cukor 1 teáskanál
csiperkegomba 6 közepes db
paradicsom 2 közepes db
csemegekukorica 10 dkg
sajt 10 dkg