Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom variáció pizzára.

hozzávalók / 6 adag

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben (vízben) felfutatjuk. A finomlisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a graham-lisztet. Közepére mélyedést készítünk, ide kerül a felfutatott élesztő.
  2. Fokozatosan összekeverve a hozzávalókat tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva, langyos helyre téve a duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat (héját eltávolítjuk) feldaraboljuk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is. Felöntjük a paradicsomlével és a megfelelő sűrűségűre főzzük.
  4. A pizzatésztát még egyszer átgyúrjuk és megkelesztjük, majd 4 cipót formázunk belőle. A fel nem használt pizzatészta folpack-ba csomagolva a hűtőben napokig eláll.
  5. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A pizzasütőt meglocsoljuk olívaolajjal, és a forró (200 fokos) sütőbe tesszük már percre, így szépen megpirul majd a pizzánk alja is.
  6. Tetszőleges mennyiségű feltéttel gazdagítjuk, és készre sütjük. Még melegen megszórjuk szárított oregánóval.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 644
elküldve: 6
receptkönyvben: 227
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mozzarellás pizza, baconös pizza, pizza házi készítésű paradicsomszósszal, pizza gombás feltéttel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agoo00
agoo00 Sun, 2013-08-11 20:40

Egyszerűen kitűnő!! :)) Először csináltam pizzát, és meg kell, hogy mondjam, sokkal könnyebb volt, mint amire számítottam. A tészta pedig nagyon lágy és isteni! Gratulálok a recepthez!

493
finomliszt 250 g
graham-liszt 250 g
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 csipet
1 ek
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
paradicsomlé 5 dl
paradicsom 4 db
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bacon 6 szelet
csiperkegomba 50 dkg
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 2 db
mozzarella 10 dkg