Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pulykamellragu csavart tésztával

Gombás pulykamellragu csavart tésztával
Gombás pulykamellragu csavart tésztával
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "gombás hús" családi recepttárunk egyik kedvenc tagja. Tarjából készítem többnyire, de ez a pulykamellből készült "ragu" is igen ízletes, "svájcias" változat. A hosszú lista dacára gyorsan "összedobható".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt, vajban megforgatott petrezselymes csavart tésztával, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk, előmelegített tányérokban. Nagyon illik hozzá a friss zöldsaláta (pl. a franciás jégsalátám). Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leöblített, leitatott húst csíkokra felvágjuk. A pórét és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát pépesítjük. Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika és ha van, 2 ek sherry, de ez elmaradhat. Hűvös helyen hagyjuk összeérni, min. 1 órán keresztül.
  2. A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel. 2 ek olívaolajban pirítsuk meg addig, amíg a leve el nem fő. Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit. Tegyük félre.
  3. A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 ek olívaolajon kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás ragu, pulykaragu gombásan, gombás hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
pulykamell 60 dkg
gomba 25 dkg
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
hegyes erős paprika 1 közepes db
mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 1.5 dl
olívaolaj 2 ek
olívaolaj 4 ek
víz 3 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál