Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás Quiche Audrey-tól

Gombás Quiche Audrey-tól
Gombás Quiche Audrey-tól
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Quiche klasszikus francia étel, mely omlós tésztaalapból áll, ami meg van pakolva valamilyen feltéttel, és tejszínes tojással van összesütve. Nagyon sok változata létezik már ezen az oldalon is.

Ezt a receptet a Cheparade szakácskönyvéből merítettem, kisebb módosításokkal. Abban eredetileg póréhagymás változat szerepelt, ezt most éppen gombával helyettesítettem.

Azért nagy kedvencem ez az étel, mert változatosan elkészíthető, egyszerűen nem lehet megunni. Szinte bármit bele lehet tenni: az éppen aktuális zöldségeket (spenót, póré, cukkini, brokkoli, paprika, gomba), vagy akár pirított csirkemellet, darált húst, halat, sonkát, rákot, maradékokat is. Kedvünk szerint fűszerezhetjük is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 3 mm-esre kinyújtjuk.
  2. Kibéleljük vele a formát, megszurkáljuk villával, és 5 perc alatt előmelegített sütőben elősütjük.
  3. A töltelékhez olajon megfuttatjuk a sonkát/bacont, a hagymát, az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A tojásokat és a tejszínt felverjük, elkeverjük, és beletesszük a lereszelt sajtot.
  5. Az elősütött tésztára tesszük a gombás alapot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 725
elküldve: 9
receptkönyvben: 245
elkészítve: 31/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás pite, francia sós pite, szalonnás-gombás pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildikó.
Ildikó. Wed, 2018-02-21 19:51

Kedves Audrey!
Elkészítettem a receptedet egy kis változtatással: tk liszttel, bacon nélkül, a tetején gomolya kockákkal és nagyon jó lett! Kár, hogy csak egyet készítettem, pedig gondolkoztam egy spenótos változaton is. Nem gondoltam, hogy ilyen finom lesz :) Köszi, hogy feltetted!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Thu, 2018-02-22 09:16

Kedves Ildikó!
Örülök, hogy bevált a receptem. :) Kedved szerint variálhatod majd a tölteléket, jó kísérletezést kívánok!
Rég csináltam már, most én is újra el fogom készíteni, úgyhogy én is köszönöm, hogy eszembe juttattad. :)

382
finomliszt 20 dkg
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
1 csipet
tojás 2 db
főzőtejszín 2 dl
sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újhagyma 1 db
csiperkegomba 50 dkg
bacon 5 dkg