Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás ragu

Gombás ragu
Gombás ragu
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna készíteni valamit gombából. Tettem bele valamit, amitől íze lesz, amitől krémes lesz, amitől nem pörkölt lesz...;)
Legegyszerűbb mélyebb serpenyőben főzni.
Ha fagyasztott gomba az alapanyag, akkor ne töltsünk hozzá vizet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
  2. Kis lángon pároljuk meg az olajban.
  3. Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húzzuk le a legfelső rétegét), és vágjuk apró kockákra (0,5 x 3cm).
  4. Öntsük a párolt hagymára.
  5. Loccsintsuk a  vizet az edénybe, majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni.
  6. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket.
  7. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
  8. A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről.
  9. Dolgozzunk párhuzamosan, hogy melegen tudjuk tálalni az ételt,  kezdjük el időben főzni hozzá a tésztát vagy rizst.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 41 603
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Fuji

Mióta szakács: 2010.02.07.
7 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

joghurtos gombaragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

janek1
janek1 Wed, 2012-02-08 15:30

nekem nagyon savanyú lett a joghurtól és sok bele az olíva olaj

201
csiperkegomba 1 kg
3 csipet
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
joghurt 2.5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
olívaolaj 0.5 dl
víz 1.5 dl