Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen az egyik áruházlánc oldalán találtam a receptet, azóta rendszeresen készítem. Nem lehet elrontani :-) Bármilyen körettel jó, de magában is kiadós, ha bő gombás raguval van. Sokat lehet rajta variálni a fűszerekkel, vagy a sajttal, készítettem már füstölt sajttal is, azzal is finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, ízlés szerint, ráreszeljük a sajtot, nagy lyukú reszelőn.
  4. A megmaradt margarinon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, kicsit fűszerezzük és készre pároljuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a gombára öntjük. Jól összeforraljuk, de közben kevergetjük, mert könnyen leragad!
  6. Még melegen a sajt tetejére öntjük. Alufólia alatt puhára pároljuk, végül levesszük a fóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 128
elküldve: 23
receptkönyvben: 848
elkészítve: 57/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos hús gombás raguval, gombás-sajtos csirkemell tepsiben

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Sat, 2018-11-03 18:20

Hirtelen ötlettől vezérelve bacon került a hús alá!
Így is remek az alaprecept miatt! :-)

BPER
BPER Wed, 2015-12-16 12:36

Csúcsfinom! Nagy ötlet, hogy alul van a sajt és felette a gomba!

Ilonka57
Ilonka57 Sun, 2013-02-03 14:18

Ma reggel kerestem ötletet csirkemellhez és gombához, így akadtam erre a receptre. Nagyon finom lett, sült krumpli járt mellé. Köszönöm a receptet, megtartom.

pankota
Pankota / pankota Wed, 2013-02-06 18:24

Szia! Igen, szép vékony szeletekből készítsd, hogy jól átsüljön elősütésnél :)

Bocsi7
Bocsi7 Mon, 2012-06-11 20:27

Szia Pankota! Amikor a gombát pároltam, tök sok leve lett. Ezt sürítem be a lisztes tejföllel? Remélem itt vagy! :)

pankota
Pankota / pankota Tue, 2012-06-12 16:13

Szia Bocsi7!
Sajnálom, hogy tegnap este nem voltam itt, azóta már biztos túl vagy a sűrítésen, remélem sikeresen :)
Egyébként igen, azt sűríted be, ha nagyon sokallod a levet, akkor kicsit tovább kell még párolni, mert az sem jó, ha túl híg lesz a gombás ragu. De mindenképpen kell legyen valamennyi lé alatta, különben meg száraz lesz. Tapasztalatom szerint azért, mire a gomba kész, addigra elpárolódik annyi lé, hogy besűrítés után lágy ragut kapunk.
Remélem, jól sikerült azért a tegnapi vacsora, majd írd meg, milyen lett és hogy ízlett :)

Bocsi7
Bocsi7 Tue, 2012-06-12 16:26

Kedves Pankota! Igen, már túl vagyok rajta, SIKERESEN! :). Merészen dupla adaggal kezdtem, de mind elfogyott, annyira fincsi lett! Köszönöm ezt a fenomenális receptet!

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-06-13 16:27

Igazán nincs mit, nagyon örülök, hogy ízlett, és sikerült annak ellenére, hogy nem írtam egyértelműen a receptet :))) Köszönöm a visszajelzésedet! További jó főzőcskézést kívánok! :)

Bocsi7
Bocsi7 Wed, 2012-06-13 19:29

Igazán köszönöm és remélem hogy még bővíteni fogod a tárházadat! :)

pankota
Pankota / pankota Fri, 2012-06-15 08:16

Kedves Bocsi7, igyekszem, ahogy időm engedi, no meg az ötletek és az alapanyagok :)

csöri
csöri Mon, 2012-04-30 16:42

Szia Pankota! Hétvégén szülinap volt nálunk,és megcsináltam ezt a finomságot. Nagy sikere volt, imádták. Köszönöm a receptet!

pankota
Pankota / pankota Mon, 2012-04-30 17:04

Kedves Csöri, igazán nincs mit, nagyon örülök, hogy még ünnepi ételnek is bevált a recept ;)

sarai eva
sarai eva Sun, 2012-03-25 17:21

Szia! Ma megcsináltam. Fantasztikus volt a férjem kétszer kért belőle. Tettem bele még párolt brokkolit is. Köretet nem csináltam, így is elég tartalmas,viszont jól passzol hozzá a fejes saláta.Szép vasárnap délutánt. Éva

pankota
Pankota / pankota Mon, 2012-03-26 19:42

Kedves Éva! Úgy látszik, ez férjeknek való étel, az én férjem is repetázni szokott belőle :) Igaz, mindenki más is a családban :) Fejes salátát én is szoktam adni hozzá, igen, jól passzol :) Köszi a visszajelzést, örülök a sikerednek a recepttel :)

Moncsu
Moncsu Tue, 2012-03-20 19:24

Szia!
Ma elkészítettem ebédre......hát valami isteni finom, mindenkinek nagyon ízlik! :-)
Köszi a receptet :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-02-19 17:35

Kedves Pankota!
Ezt készítettem ma ebédre, és nagyon finom volt! Köszi a receptet!
Üdv: Fahéj

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-02-19 23:45

Kedves Fahéj, igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett Nektek is! Üdv: Pankota

pankota
Pankota / pankota Thu, 2011-11-24 14:48

Szia! Ha a hús elő van sütve, egyrészt sokkal finomabb, omlósabb lesz a végeredmény. Másrészt sokkal hamarabb készen van az étel, a ragunak nem kell sokáig sülni, és elősütéssel a húsnak sem. Nyilván ehető, ha nem sütöd elő a husit, akkor is, csak esetleg több idő kell neki, illetve rágósabb lesz a husi.

Kata610
Kata610 Wed, 2011-11-23 15:58

Azt szeretném kérdezni hogy a köret az mi a legjobb hozzá?rizs, krumpli vagy esetleg krokett vagy krumpli fánk?
Még azért kezdő szakács vagyok így nem tudom h mi jó hozzá:)

pankota
Pankota / pankota Wed, 2011-11-23 20:03

Ha körettel készítem, akkor legtöbbször rizzsel, vagy tésztával szoktam. De sült krumplival is nagyon finom! Szerintem a saját ízléseteknek megfelelően dönts köret mellet, biztos, hogy bármelyik jól fog passzolni hozzá, mivel nem száraz, hanem a dinsztelt gombától és az olvadt sajttól szaftosabb a főétel. Sok sikert az elkészítéséhez, biztosan menni fog! :-)

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Tue, 2011-11-22 20:14

Már többször készítettem ilyet én is.Csak én még kakukkfüvet bazsalikomot, és szerecsendiót is tettem bele.Igazán finom szerintem is.Én is készítettem füstölt sajttal és tényleg nagyon finom úgy is.

pankota
Pankota / pankota Tue, 2011-11-22 21:59

Igen, a fűszerektől és a sajttól függően sokféle variációban lehet készíteni, és szerintem mindenhogy nagyon finom! De akár friss fűszerekkel is lehet készíteni, vagy újhagyma karikákkal megszórni, akkor még színesebb is lesz. :-)

759
csirkemell filé 80 dkg
trappista sajt 20 dkg
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 fej
tejföl 450 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
margarin 2 ek