Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás, rántott csirkecomb

Gombás, rántott csirkecomb
Gombás, rántott csirkecomb
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nem szerettem a gombát és a petrezselyemzöldet. És persze a gombás-tojás sok-sok petrezselyemmel mindig jelen volt. Na, most már azt sem tudom, hogy egyem. Annyira szeretem. 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Rizzsel, krumplipürével, salátával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, kicsontozzuk, megformázzuk. Kiterítjük, amennyire csak tudjuk (a csont kiszedése után a húst be-bevagdossuk és szétterítjük), és a további hozzávalókat is megtisztítjuk. A hagymát, a gombát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Zsiradékot melegítünk. Lehet zsír vagy olaj. A hagymát üvegesre sütjük, és rátesszük a gombát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a gomba "elfőtte a levét", a felvert tojást rátesszük, és addig sütjük, amíg a tojás éppen összeáll.
  3. A kiterített húsra egyenletesen elosztjuk a tojásos masszát, feltekerjük, majd begöngyöljük a szalonnával. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd megsütjük a nekünk kedvező zsiradékban.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Findus

Mióta szakács: 2017.01.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott töltött csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

974
csirke felsőcomb 4 db
gomba 25 dkg
tojás 5 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 1 bögre
angolszalonna 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint