Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rántottával töltött csülök

Gombás rántottával töltött csülök
Gombás rántottával töltött csülök
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint egy csülök, csak másként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított  csülköt kuktába tesszük a fűszerekkel, 1 fej vöröshagymával és a fokhagymával együtt. 0,6 liter vizet öntünk rá, lezárjuk és a füttytől számítva 45 percig főzzük. 
  2. A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük.
  3. A csülköt a kuktából kivéve hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk.
  4. A szalonnából kisütött zsírban az apróra vágott hagymát megsütjük, hozzáadjuk a gombát, 10 perc sütés után ráütjük  a tojást. A kész rántottát hagyjuk kihűlni és a csülökcsont helyére töltjük. A húst vékony zsineggel átkötözzük.
  5. Tepsibe helyezzük a töltött csülköt, és a megtisztított felszeletelt burgonyát köré terítjük és ráöntjük a csülök. főzőlevét
  6. 210 C-fokra előmelegített sütőben készre sütjük, közben a csülök levével párszor meglocsoljuk.

  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 59 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tojással töltött csülök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
sertéscsülök 1.5 kg
gomba 10 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
köménymag 1 csipet
fekete bors 10 szem
0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
burgonya 1 dkg
víz 6 dl