Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival
Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a májat, legyen az sertés, csirke, stb., vagy hal, pl. tőkehalmáj. Gyakran kerül az asztalomra. Most marhamájat készítettem gombásan.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük.
  2. A salátaleveleket kézzel összetépkedjük, egy tálkába rakjuk, vágunk rá fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, összekeverjük. Kanalazunk rá tejfölt, törünk rá tepertőt, díszítjük kaporral. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot daraboljuk, a gombát szeleteljük.
  4. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, fehéredésig sütjük, megszórjuk borssal, paprikával és majorannával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén teszünk rá még néhány gombaszeletet.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a gombás májból, mellé a krumpliból, vágunk rá petrezselymet, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival, tejfölös, tepertős jégsalátával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sankoxxl
sankoxxl Fri, 2017-03-31 21:49

Klassz, de sózni főzés közben is lehet, sőt kell, nem a sótól lesz kemény.

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Sat, 2017-04-01 19:12

Erről eltérőek a vélemények, a többség szerint a sertés és marhamájat ne sózzuk meg az elején.

b-n
b-n Sun, 2016-08-21 14:09

Megérte elkészíteni, igazán jól sikerült.

694
marhamáj 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
csiperkegomba 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 tk
sertészsír 2 ek
újkrumpli 35 dkg
petrezselyem 2 szál
salátalevél 12 db
fokhagyma 1 gerezd
balzsamecet 2 teáskanál
olívaolaj 1 ek
tejföl 4 ek
fűszerpaprika 2 csipet
tepertő 2 dkg
kapor 2 szál