Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rizssaláta Verától

Gombás rizssaláta Verától
Gombás rizssaláta Verától
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában több rizst szoktam főzni, mint amennyi köretnek elfogy. Ebből a maradékból szoktam ilyen-olyan kiegészítéssel rizssalátát készíteni.:) Nyugodtan lehet bele tenni másféle zöldségeket is, csak finomabb lesz. Pl. ehhez paradicsom is finom lett volna, de nem volt itthon.:)

Ez kb. 2 adag étel, ha magában esszük, de 4 embernek is elég, ha másodiknak vagy köretként esszük.

hozzávalók / 2 adag

  • 30 dkg főtt, borsós rizs
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1/2 nagy kígyóuborka
  • 12 db fekete olajbogyó
  • 1 db zöld erős paprika
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 4 ek olaj
  • 2 tk só és őrölt bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk a gombának. Ezután a fejeket vékonyan felszeleteljük.
  2. A felszeletelt gombát egy nagyobb serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  3. Utána ráöntjük a rizst és a felszeletelt olajbogyót, összekeverjük a gombával, és összeforrósítjuk. Ezután félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rátesszük a két tojást, és nagyon alaposan összekeverjük. Még 2 percig nagy lángon pirítjuk az ételt. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni. (Erre azért van szükség, hogy a forró étel ne "főzze meg" a nyers zöldségeket.)
  4. Amíg hűl, meghámozzuk az uborkát, és felkockázzuk. A paprikát egészen apróra vágjuk fel, a petrezselymet is felvagdaljuk.
  5. Ezután a rizst egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket. Jó alaposan összekeverjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

borsós-gombás rizssaláta, zöldborsós rizssaláta, rizssaláta borsóval és gombával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!