Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-rozés marha

Gombás-rozés marha
Gombás-rozés marha
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű húst találtam az üzletben, amiről azonnal tudtam, hogy hosszan főtt ételként készítem egyben párolva. Az így elkészített étel omlós, lágy, az ízek valóban összeérnek (és nem összeégnek). Lelkes híve vagyok a hosszan főtt ételeknek. Ha több időm lett volna, akkor 100-120 fokon főztem volna sokkal hosszabb ideig az ételt. Szerencsére a marhanyak viszonylag hamar elkészül.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadva a barna cukrot karamellizáljuk, közben a felkockázott bacont és a felszeletelt fokhagymát is megpirítjuk benne.
  2. A megpirult hagymára tesszük a megsózott, borsozott hússzeletet egyben, és mindkét oldalát 3-4 percig pirítjuk.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a rozéval, és ezzel forraljuk tovább.
  4. Minden fűszert hozzáadunk, belereszeljük a narancs héját, kifacsart levét, végül felengedjük 0,5 l marhahúslevessel. Míg megvárjuk, hogy felforrjon, a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Amikor a tűzhelyen felforrt a lé, betesszük a sütőbe, és ott legalább 2 órán át pároljuk. Időnként ellenőrizzük a hús puhulását.
  5. A mikor már megpuhult a hús, a szaftja sűrűsödött, akkor hozzáadjuk a felnegyedelt barna csiperkét, és még 10 percig a sütőben tovább forraljuk. Ezzel elkészült a hús.
  6. Mindenki ízlése szerint választhat hozzá köretet.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 459
elküldve: 5
receptkönyvben: 85
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos marhanyak, rosében sült marha, párolt marhahús

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fcsaba63
fcsaba63 Sat, 2013-10-12 20:52

Köszönöm a receptet.
Istenien sikerült, különleges ízeket kaptam (narancs).
Mindenkinek ajánlom.
5*

701
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 10 gerezd
bacon 10 dkg
barna cukor 1 ek
marhanyak 75 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
babérlevél 2 db
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tabasco szósz 3 csepp
worcestershire-szósz 1 ek
balzsamecet 1 ek
fűszersó 1 ek
rosé 2 dl