Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel

Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, laktató étel a családi recept-archívumból.

hozzávalók / 4 adag

sertésbordához

kroketthez

ajánlat

A krokett készítésénél a burgonya fajtájától függően lehet, hogy több lisztre lesz szükség.

Szólj hozzá!

elkészítés

serésbordához

  1. A készítést megelőző este a karajból egyforma szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Másnap egy méretes tepsiben megolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a hússzeleteket. A szeletek alá egy-egy darabka fokhagymát teszünk. Pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben puhára pároljuk a húst. Amíg sül, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A kiflit daraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Kevéske zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevéske majoránnával. Egy nagyobb tálba tesszük a tejből kicsavart kiflit, a tojást, a kihűlt hagymás-gombás keveréket, a májkrémet, a zsemlemorzsát és a finomra aprított petrezselymet. jól összedolgozzuk.
  4. A sütőből kivett, megpuhult, kissé kihűlt hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg rá nem olvad-pirul a sajt.

kroketthez

  1. A burgonyát bő, sós vízben héjastul puhára főzzük. A lehéjazott főtt burgonyát pépesre törjük. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát és a finomra vágott petrezselymet. Kb. 15 percre félretesszük, hogy beledagadjon a liszt és a dara.
  2. A masszából kis hengereket formázunk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
  3. A krokettet forrón tányérokra tesszük. Mellé helyezzük a még meleg gombás bordát, és friss salátával fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 372
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
441 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

949
sertés rövidkaraj 50 dkg
sertészsír 1.5 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
laskagomba 30 dkg
tojás 1 db
kifli 1 db
tej 1 dl
zsemlemorzsa 2 ek
májkrém 6.5 dkg
bors 1 kk
majoranna 5 csipet
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 6 dkg
búzadara 3 púpozott ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl