Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-sonkás palacsinta rántva

Gombás-sonkás palacsinta rántva
Gombás-sonkás palacsinta rántva
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel tálaltam, de kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a gombát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  3. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A palacsintához a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval habosra kavarjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat.
  5. Egy nagyobb méretű palacsintasütőt felforrósítunk, az első palacsinta alá öntünk 1 kk olajat, majd megsütjük a palacsintákat.
  6. Ha megpuhult a gomba és a leve elfőtt, a palacsintákat egyesével a pultra fektetjük.
  7. Elosztjuk rajtuk a gombát úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm-en ne legyen töltelék, így könnyebb lesz feltekerni.
  8. A gomba tetejére szórjuk a sajtot, majd a sonkát.
  9. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd feltekerjük. Megtűzzük fogpiszkával.
  10. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát.
  11. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött palacsintákat.
  12. Egy magasabb falú edénybe olajat forrósítunk, és kb. 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük a palacsintákat.
  13. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 019
elküldve: 10
receptkönyvben: 510
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-gombás rántott palacsinta, töltött palacsinta rántva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1414
tojás 3 db
1 kk
finomliszt 12 púpozott ek
tej 4.8 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
csiperkegomba 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
1 kk
bors 0.5 kk
csirkemell sonka 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl