Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-sonkás-sajtos rakott szeletek

Gombás-sonkás-sajtos rakott szeletek
Gombás-sonkás-sajtos rakott szeletek
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen volt nálunk gombás étel. Most ezt a húsos variációt láttam alkalmasnak az elkészítésre. Nagyon finom volt!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húshoz főtt burgonyát vagy rizst adhatunk köretnek.

Én fokhagymás rizzsel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, majd egy tűzálló tálba egymás mellé tesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és együtt puhára pároljuk.
  3. Ha a gomba megpuhult, egyenletesen elosztjuk a hússzeletek tetején, egy-egy szelet sonkát borítunk rá, erre pedig egy-egy szelet sajtot fektetünk.
  4. Tejföllel leöntjük, amelyben előzőleg simára kevertük a lisztet.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl a tetején megpirul.
  6. Tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 961
elküldve: 7
receptkönyvben: 163
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sonkás sertéssült, tejfölös rakott hús, gombával és sonkával rakott sertéscomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1121
sertéscomb 75 dkg
tejföl 5 dl
gomba 50 dkg
sajt 25 dkg
főtt sonka 15 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
vöröshagyma 4 közepes fej
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl