Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sonkatekercs

Gombás sonkatekercs
Gombás sonkatekercs
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én sokszor csinálom ezt az ételt, mert nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom. Mindig bőven teszek rá reszelt sajtot, mert szerintem úgy az igazi :-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldséges rizs jól megy hozzá, de tálaltam már rösztivel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a felaprított hagymát 10 dkg vajon megpároljuk, kicsit meg is piríthatjuk és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A gépsonkaszeleteket ezzel megtöltjük és összegöngyöljük, mint a palacsintát. Tűzálló tálba fektetjük.
  3. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék vajat, a paradicsompürét, szükség esetén sózzuk és felforraljuk.
  4. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített mártást a töltött sonkákra öntjük, megszórjuk reszelt sajttal a tetejét és előmelegített forró sütőben megpirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 577
elküldve: 5
receptkönyvben: 373
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegabi

Mióta szakács: 2009.06.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombás sonkatekercsek paradicsomszószban, sajtos-gombás sonkatekercsek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szancsipancsi
Szancsipancsi Sat, 2012-02-18 22:37

Szerintem, a gomba pirításakor sózással annak is bőségesen lesz leve (legalábbis a gombapörkölt előkészítésénél ez volt a tapasztalatom), és ha nem sül le róla, ennek a levével is meg tudod csinálni a mártást.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-08-27 10:04

Valaki tud segíteni, hogy ha ezt nem konzerv gombából készítem, hanem frissből akkor mivel tudom pótolni a konzerv levét?

634
gomba 40 dkg
gépsonka 16 dkg
vaj 20 dkg
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
konzerv paradicsom 140 g
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint