Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás spenóttekercs

Gombás spenóttekercs
Gombás spenóttekercs
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az osztrák GUSTO ingyenes receptmagazinban bukkantam rá. Igazi nagyböjti recept. Kicsit macerás, de megéri.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

ajánlat

Friss salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A gombát apróra vágjuk.
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és együtt pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg elfövi a levét, a gomba puha lesz.
  5. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a tejszínt a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a reszelt sajtot.
  7. A lisztből, a tojásokból, egy csipet sóval és a spenóttal tésztát gyúrunk. (Ha friss spenótot használunk, a leveleket forró vízben főzzük 5 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le. Vágjuk apróra.)
  8. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra.
  9. Vágjuk négy darabra, forró vízben 5-6 perc alatt főzzük ki.
  10. A tésztát szedjük ki szűrőkanállal, öblítsük le hideg vízzel, tegyük egy tányérra. Minden tésztadarabra tegyünk a gombás töltelékből, tekerjük fel.
  11. Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal, tegyük bele a tekercseket, öntsük rá a sajtos tejszínt.
  12. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tekercs, gombás tésztatekercs, sajtos tejszínes tésztatekercs sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
spenót 10 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
1 csipet
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg