Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-szalonnás csirkemáj

Gombás-szalonnás csirkemáj
Gombás-szalonnás csirkemáj
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, a család nagy kedvence.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tálalhatjuk pirítós kenyérrel, de sült krumplival is tökéletes, vagy ízlés szerinti körettel. Pikánsabbá tehetjük még petrezselyemmel, 1 kanál mustárral, pár csepp citromlével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacon szalonnát vékony csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és az összes zsírt kisütjük belőle. Amíg sül, a csirkemájat kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszerpaprika kivételével az összes fűszert. Apróra vágjuk a vöröshagymát. Megtisztítjuk a gombát, és felszeleteljük.
  2. Ha a szalonna összes zsírját kisütöttük, leszűrjük, és a zsírjában üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és hozzátesszük a csirkemájat. Kissé összepirítjuk és hozzáadjuk a gombát.
  3. Ha megpuhult és megpirult, hozzáadjuk az előtte kisütött bacont és a tejfölt.
  4. Összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezhetünk még rajta.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 727
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andzsika

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-gombás máj, csirkemáj baconnel és gombával, csirkemáj tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
csirkemáj 0.5 kg
gomba 0.5 kg
bacon 0.5 kg
tejföl 5 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet
ételízesítő 1 kávéskanál