Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-szalonnás-tejszínes tészta

Gombás-szalonnás-tejszínes tészta
Gombás-szalonnás-tejszínes tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tv műsorban láttam ezt a receptet. Nagyon gyors, egyszerű és finom! A fiúknak is ízlett nagyon!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon zsírjára sütjük.
  3. Amíg a szalonna ropogósra sül, addig a gombát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük, majd a pirosra sült szalonnára dobjuk, és megpároljuk.
  4. Ha a gomba megpárolódott, a levét elfőzzük, és hozzáadjuk a tejszínt. Amikor felforrt, beleszórjuk az aprított petrezselymet, 5 dkg reszelt sajtot és a kockasajtot is.
  5. A végén, ha szükséges, sóval-borssal ízesíthetjük.
  6. A mártás elkészülte után egy tetszőleges tűzálló edényt kivajazunk, a mártással összekevert tészta felét beleöntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd a maradék tésztával beborítjuk. Tetejére ismét reszelt sajt kerül.
  7. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 340
elküldve: 10
receptkönyvben: 136
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

R.Szilvi

Mióta szakács: 2012.11.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kétsajtos rakott tészta, gombás tészta szalonnával, gombás tejszínes tésztarakottas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabóca39
gabóca39 Mon, 2014-11-24 09:35

Megcsináltam! Nagyon finom! Én egy kicsit több tejszínt raktam hozzá és reszeltem bele egy gerezd fokhagymát is! Köszi a receptet! Gabóca

945
gomba 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
főzőtejszín 200 ml
fusilli tészta 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 10 dkg
kockasajt 1 db