Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-szárított paradicsomos tészta

Gombás-szárított paradicsomos tészta
Gombás-szárított paradicsomos tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt magam találtam ki. Először vargányával készítettem. Az volt ám az igazi! Azóta csak a laska maradt, de el tudom képzelni jó kis erdei gomba keverékkel is. Tulajdonképpen csak most, mikor legutoljára csináltam, akkor mértem le az alapanyagok súlyát. Mert mindent csak úgy, ízlésnek megfelelően adok hozzá. Így bárki változtathat benne bármin. Olajbogyót is a Kalamatát vagy valami feketét ajánlanék inkább, mint a zöldet. Próbáljátok ki! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük.
  2. Az előkészített gombát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A finomra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Pici vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk.
  4. Közben a szárított paradicsomot az olajos léből kivéve jól lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót felkarikázzuk.
  5. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyót. Jól összeforraljuk, majd a már kifőtt, lecsepegtetett tésztához keverjük.
  6. Tálaláskor a tetejét finomra vágott petrezselyemmel és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tészta gombával és szárított paradicsommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
laskagomba 400 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
szárított paradicsom 50 g
olajbogyó 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tészta 375 g
parmezán sajt 100 g
petrezselyem 1 csokor