Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás szelet

Gombás szelet
Gombás szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két recept összeházasításából jött létre ez az egyszerű, de annál finomabb étel. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük.
  2. A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk.
  3. A csirkemellek alól visszamaradt olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a hússzeleteket.
  4. Kicsit hagyjuk összepirulni, és hozzáadjuk a gombát.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet.
  6. Hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, kevergetés mellett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, és lassú tűzön készre főzzük.
  7. A végén hozzáadjuk a tejfölt, hagyjuk összeforrni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 103 910
elküldve: 10
receptkönyvben: 417
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell gombás szósszal, gombás csirke, csirkés gombás ragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosonja
Nosonja Wed, 2017-06-14 17:48

Köszönet a receptért! Páromnak készítettem ma ebédre, csak úgy, "vakon", a receptet követve, mert ő húsimádó, én viszont vegetáriánus vagyok. Nagyon ízlett neki :)

Anni-panni
Anni-panni Mon, 2012-09-17 18:11

A férjem ma knédlit kért ebédre, nekem már ettől égnek állt a hajam, de mikor mondta, hogy ahhoz pedig valami gombás húst, elkönyveltem, hogy akkor én ma éhen maradok. :-) Ugyanis a gombát soha életemben nem szerettem. Ezt a receptet választottam ki, s mivel a boltban nem volt csirke, disznócombot használtam hozzá. Most utólag bevallom: nagyon jól laktam vele. :-) Finom, laktató és nem hétköznapi étel. Köszönet a receptért!

pankota
Pankota / pankota Mon, 2012-09-24 16:06

:))) Ennek igazán nagyon örülök, és remélem, ennek hatására más szemmel nézel a gombára, szerintem nagyon finom alapanyag! :)

324
csirkemell filé 50 dkg
laskagomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál