Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban

Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban
Gombás tagliatelle tejszínes sajtszószban
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hipergyors, de annál finomabb és laktatóbb ebéd, vagy vacsora tud lenni. Na már, ha elkészítjük! :-)

hozzávalók / 2 adag

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont majdnem gyufaszál szélességűre felvágjuk. 
  2. A gombát felszeleteljük.
  3. Egy széles serpenyőben feltesszük a bacont, és közepesen kisütjük (ne legyen száraz!).
  4. Hozzáadjuk a gombát és megpirítjuk, végül beletesszük az átnyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, és borsozzuk.
  5. Ezalatt sós vizet forralunk a tésztának, és kifőzzük. Ha leszűrjük, ne öntsük ki az összes főzővizet! 
  6. A gombához adjuk a chilit, beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Beletesszük a lereszelt parmesant, és elkeverjük. 
  7. Hozzáadjuk a a tésztát, rácsipkedjük a bazsalikom leveleket, néhány evőkanálnyit a visszahagyott főzővízből is hozzáönthetünk, és óvatosan, de alaposan összeforgatjuk.
  8. Azonnal tálaljuk. Némi reszelt parmesant, és pár levélke bazsalikomot szórhatunk még rá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 977
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-bacon-ös tagliatelle, tejszínes parmesan szószban, gombás tészta parmezán sajttal, sajtszószos gombás tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Tue, 2012-10-30 19:21

Megcsináltam, most ettünk és hát ez valami isteni! Imádom a gombát, így nekem különösen ízlett :) Köszönöm, sokszor fogom ezt vacsorára készíteni.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-10-27 23:53

Nagyon szívesen, kedves Anci! :-)
Remélem ízleni fog!

Szép, esőmentes vasárnapot kívánok Neked, kiscsaládod körében!

Üdv: Vici

1470
csiperkegomba 500 g
bacon 250 g
fokhagyma 1 gerezd
habtejszín 200 ml
parmezán sajt 80 g
bazsalikom 10 levél
chili 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tagliatelle 20 dkg
víz 1.5 l
0.5 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
parmezán sajt 20 g
bazsalikom 0 ízlés szerint