Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel

Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel
Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha időhiány miatt csak egytálételt akarunk készíteni, és a hozzávalók rendelkezésre állnak, ezzel biztosan jóllakunk. Legyen mellé egy-két szelet finom, puha kenyér is. A hússzeletek elősütésénél vigyázni kell, túlzottan ne süssük meg, mert a sütőben még tovább fog sülni, nehogy kiszáradjon. Nagyon kiadós finom fogás!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyél 1 kg csont nélküli pulykacomb-filét, vagy csirkemellet. Szabdald tenyérnyi darabokra, klopfold ki, sózd, borsozd, majd hempergesd meg lisztben, és hírtelen süsd ki forró olajban. Ha kész, tedd félre.
  2. Apríts vöröshagymát, és kevés olajon vagy zsíron, ahogy jobban szereted, fonnyaszd meg. Tegyél rá egy dobozos, darabolt, lecsepegtetett gombát, és süsd össze azt is sóval, borssal esetleg ételízesítővel ízesítsd.
  3. Ezután az előzőleg megpirított hússzeleteket szorosan rendezd egy tepsibe. Mindegyik hússzelet tetejére tegyél egy jó evőkanállal a párolt gombából, majd erre simíts szintén egy evőkanál jó kemény tejfölt, és végül szórd meg reszelt sajttal.
  4. Mehet a sütőbe kb. egy olyan 20-25 percre, illetve amíg a sajt pirulni nem kezd.
  5. Ha kész, szépen sorakoztasd "őket" egy ovális tányérra vagy fatálra úgy, hogy középre rakd a mellé való köretet. (Jelen esetben én zöldséges-cukkinis, petrezselymes, kockára vágott krumplit tettem, ezt egy kicsit feldíszítettem, de lehet rizst vagy salátát is, ki hogy szereti. A zöldséges-cukkinis, petrezselymes krumpli receptje egy újabb történet lesz.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25x5 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 259
elküldve: 6
receptkönyvben: 277
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancika

Mióta szakács: 2011.02.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsiben sült gombás-sajtos pulykafilé, gombás-tejfölös pulykaszeletek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-03-30 20:46

Gyönyörű tálalás! Étvágygerjesztő!:-)))
A hozzávalókat szeretjük, és el fogom készíteni, nagy köszönet az ötletért:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

hegedusjanosne
Ancika / hegedusjanosne Sun, 2011-03-13 21:04

Boribon, köszönöm kedves szavaidat. A profilkép Erdélyben készült. A táj nekem is nagyon tetszik, azért örökítettük meg..

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-03-13 05:33

Valoban nagyon finom lehet es a talalas is szep. Varjuk a cukkinis koretet!
U.i. Az a gyonyoruszep taj a hatterben a profil fotodon merre van? (Ne haragudj a kivancsiskodasert.)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2011-03-12 15:38

Bocs Ancika, légy szíves a címbe beszúrni még egy "t" betűt = sajttetővel. Köszönettel: Éva

958
pulykacomb 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 25 dkg
tejföl 300 g
sajt 25 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
salátalevél 3 közepes db