Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejfölös sertéspörkölt

Gombás-tejfölös sertéspörkölt
Gombás-tejfölös sertéspörkölt
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéshús helyett elkészíthetjük csirkecombból is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. A tűzről levesszük, megkavarjuk, beledobjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. A köménnyel, sóval, borssal, majoránnával, áttört fokhagymával és a paprikakrémmel ízesítjük. Kb. 200 ml forró vízzel felengedjük, és lassú tűzön kb. 75 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és további 15 percig főzzük. Ráöntjük a tejfölt, és folyamatosan kevergetve egyet rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 52 538
elküldve: 6
receptkönyvben: 164
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös sertéspörkölt, gombás sertéspörkölt tejfölösen, tejfölös sertéspörkölt gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Thu, 2014-01-23 21:05

Na igen!Így kell ezt!Hú de ennék!:)Üdv Csató

733
sertéscomb 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 3 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 1 ek
köménymag 0.5 teáskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 500 g
tejföl 300 g
víz 2 dl