Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejszínes csirke

Gombás-tejszínes csirke
Gombás-tejszínes csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer Bulgáriában ültem egy kellemes késdobálós fedett vendéglátóipari egységben, és kajálni szerettem volna. A cirill betűk eléggé megzavarták az elmémet, de szerencsére minden étel mellé kép volt csatolva.  Így esett erre a választás. Megpróbáltam megkérdezni, hogy mire is számíthatok?! Nem értettem mit mondott, de az emlegetett szó a "Júlia" női névhez hasonlított legjobban, így elneveztem "Júliacsirkének". Sokkal jobb, mint a mustáros csirkemell nem....?

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket csíkozzuk fel, a hagymát aprítsuk közepes kockákra, a gombafejeket kezelhető méretűre.
  2. Olívaolajon meg kell kicsit pirítani a hagymát, a gombát és a csirkemellet. Én egyszerre beledobok mindent egy serpenyőbe, és adom neki a meleget. Ha szükséges, kicsi vizet adhatunk hozzá, nehogy baj legyen (négercsirke nem túl finom). Közben tegyünk fel vizet a rizsnek, ami majd köretként díszeleg a csirkék mellett. Ha puhára párolódott az egész, keverjük össze a tejszínt 2-3 kanál mustárral. Ahogy az ízlésünk kívánja. Öntsük fel vele a csirkét, és vegyük visszább a tüzet. Sót, borsot bele. Ha találunk otthon oregánót és szerecsendiót, azt is szórhatunk rá, de csak keveset. Kellő kavargatás mellett be fog sűrűsödni az egész.
  3. Ha sűrű a csirkés masszánk, akkor kész van. Közepes lapostányér aljára reszeljünk sajtot. Én jó vastagon tettem azt. A reszelt sajtra rakjuk rá a forró csirkét és a köretet.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 160 865
elküldve: 10
receptkönyvben: 161
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Süpi

Mióta szakács: 2014.02.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Júliacsirke, mustáros-tejszínes-gombás csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2015-10-17 19:14

Gyors, könnyű, nem pepecselős ... jah és persze észbontóan finom :)
Kezdő házitündérként olyat fincsi fogást tettem az asztalra hogy a vőlegényem mind a 10 ujját megnyalta! Köszönöm. :)

szityi
szityi Wed, 2015-10-07 16:51

Ebbe a pillanatba keszult el :) Nagyon bejon! Kosziii! :)

830
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
csiperkegomba 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 200 ml
mustár 2 ek