Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás- tejszínes melegszendvicskrém

Gombás- tejszínes melegszendvicskrém
Gombás- tejszínes melegszendvicskrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki nagy kedvence. Már készítettem simán tejjel is, úgy is finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát lereszeljük nagylyukú reszelőn, a hagymát felaprítjuk.
  2. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Majd beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk. Elpároljuk róla a vizet, majd felöntjük a tejjel, és főzzük egy kicsit (kb. 10 percig).
  3. A lisztet elkavarjuk a tejszínnel, és hozzáöntjük a gombához, felforraljuk, és kész.
  4. Kenyérre kenve, sajttal megszórva megsütjük melegszendvics-sütőben vagy sütőben.
  5. Aki nem szereti, hogy darabos a gomba benne, összeturmixolhatja.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

melegszendvics gombás-tejszínes krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drii
drii Thu, 2014-03-06 15:41

Ma megcsináltam és isteni lett! :) Akár még szósznak is eltudom képzelni valamilyen tésztával! Köszönöm a receptet, finom volt nagyon! :)

100
gomba 35 dkg
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek