Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tekercs 2.

Gombás tekercs 2.
Gombás tekercs 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk hagyományos ételnek számít.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

ajánlat

Hidegen és melegen is fogyasztható. Ha melegen tálaljuk, feltekerés után a tekercs tetejét megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, s néhány percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a gombát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, s olajon üvegesre sütjük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, kevés vizzel felöntjük, s miután a hús elfőtte levét, a gombát is belekeverjük.
  4. Mikor sülni kezd, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Közben lereszeljük a sajtot, és felkockázzuk a mozzarellát.
  6. A tésztaalaphoz egy lábosban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, s mikor már hólyagosan fő, lassan felöntjük a hideg tejjel.
  7. Addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Félretesszük, és kihűtjük.
  8. Miután kihűlt, a tojásokat szétválasztjuk, s a sárgákat egyenként hozzákeverjük.
  9. A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük, s óvatosan a masszához forgatjuk.
  10. Egy tepsit kivajazunk, s kibéleljük sütőpapírral.
  11. Elegyengetjük a masszát a tepsiben, s először 190-200 fokon, majd 10 perc után még 20 percig 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  12. Miután megsült a lap, még melegen, ahogy kivesszük a sütõbõl, a tepsiben hagyva, megkenjük a gombás hússal, megszórjuk a mozzarelladarabkákkal és a reszelt sajttal, és a sütõpapír segítségével feltekerjük.

  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombával töltött tésztatekercs, gombás-húsos tekercs mozzarellával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1048
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
mozzarella 12.5 dkg
sajt 25 dkg
vaj 14 dkg
finomliszt 13 dkg
tej 3 dl
tojás 4 db
0 ízlés szerint
vaj 1 ek