Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tészta

Gombás tészta
Gombás tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet évekkel ezelőtt ollóztam egy tv újságból. Eredetileg 30 dkg gomba és 20 dkg cukkini keverékével kellene készíteni, de cukkinit nem lehet mindig kapni, ezért már teljesen rátértem erre a csupa gombás változatra. Mindig fogadalmat teszek, hogy legközelebb majd úgy készítem, ahogy írva van, de erre eddig még nem került sor. Talán mert így is kifogástalanul finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A füstölt feta természetesen más sajttal is helyettesíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A megtisztított gombát vékony cikkekre vágjuk.
  3. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  4. Hozzákeverjük a gombát, enyhén sózzuk (mert a sajt is sós lesz), borsozzuk, hozzáadhatunk egy fél leveskockát, és lefedve, saját levében kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
  5. A tejszínben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és ezzel sűrítjük be a szószt.
  6. Ha besűrűsödött, felolvasztjuk benne a kis kockákra vágott sajtokat.
  7. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  8. A szószt összeforgatjuk a kifőtt tésztával, vagy csak a tetejére halmozzuk. Reszelt sajttal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 239
elküldve: 5
receptkönyvben: 708
elkészítve: 45/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sajtos tészta, spagetti gombás-tejszínes szósszal, gombás-sajtos-tejszínes szósz tésztához

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toeszli
toeszli Wed, 2014-12-24 16:28

Szia!
Ezer és ezer köszönet ezért a receptért! Ez lett a Karácsonyi menü, nagyon finom és laktató! Áldott, Békés Ünnepeket kívánok! Eszter

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-12-25 01:13

Kedves Eszter!
Örülök, hogy bevált a recept.
Én is boldog karácsonyt kívánok neked: Fahéj

gabóca39
gabóca39 Mon, 2012-05-14 13:52

Szia!
Nagyon finom és laktató a gombás tésztád! Többször meg fogom csinálni!!
Üdv:Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-14 17:20

Szia Gabi!
Örülök, hogy megtetszett a receptem. :) Jó étvágyat hozzá!
Üdv:Fahéj

Pista39
Pista39 Fri, 2012-02-24 10:23

Kedves Fahéj!
Én makarónival (csőtésztával) szeretem. Sokat készítettem, ezért maradt belőle másnapra is. A megmaradt adagot minigrillbe tettem és felmelegítettem (alsó-felső kvarccsöves). Hát mondhatom még finomabb lett. Na el is fogyott pillanatok alatt.
Kézcsók: Pista

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-02-24 17:13

Kedves Pista!
Akkor legközelebb én is úgy melegítem, ha nem is grillben, de sütőben. Örülök, hogy bevált a recept!
Üdv: Fahéj

kitti.k
kitti.k Mon, 2011-08-08 17:04

Ez valami isteni finom, most lettem kész vele, belekóstoltam, mert még várom haza párom, de tuti, hogy a nagy kritikusom szerint is finom lesz. Köszönöm a receptet. Igaz nem feta sajtot tette bele, hanem sima trappistát, de így is nagyon jó lett.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-08-08 22:49

Mi is nagyon szeretjük, és én se mindig fetát teszek bele, csak ha van itthon. Szívesen a receptet. :)

Lucaaa
Lucaaa Sun, 2011-07-03 14:52

Kedves Fahéj.
Az előbb lettem kész a gombás tésztáddal, és nagyon-nagyon finom lett! Most főztem először gombás ételt, úgyhogy tartottam tőle. Fölösleges volt! :)
Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Luca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-07-03 15:40

Kedves Luca!
Nagyon szívesen a receptet! Ezt az ételt mi is nagyon szeretjük. Sokáig én is csak gombapaprikást készítettem a gombából, de ha már unjuk a paprikás ételeket, ez egy kis változatosságot ad.
Üdv: Fahéj

agnes07
agnes07 / agnes07 Wed, 2011-04-06 05:53

Nem volt itthon petrezselyem, oregano és kakukkfű lett belőle - így is finom. Köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-04-06 10:20

Úgy is nagyon finom lehetett, el tudom képzelni. Szeretem az oregánós-kakukkfüves ízesítést. Üdv: Fahéj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-07 16:08

Nagyon-nagyon finom és laktató:)
Azt hiszem párszor még biztosan megcsinálom.
Annyi különbséggel csináltam, hogy egy egész leveskockát adtam hozzá( dm-es, bio)
Meg 4 dl tejszínt, margarin helyett pedig vajat használtam.

Így is nagyon finom lett:)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2010-11-17 18:50

Kedves Fahéj-Éva! Ma került sor a receptedre, ez volt a vacsora. Szoktam én is gombás tésztát készíteni, de most kipróbáltam a te változatodat, és éppen olyan finom, mint amilyen szép a képen! :-)
Degeszre ettem magam! :-) Köszi a receptet! :-)
Üdvözöl: Éva-Nyamóka

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-11-17 19:04

Köszi, hogy megírtad, Kedves Éva-Nyamóka! A te gombás tésztád is fenn van az oldalon? Mert én meg kipróbálnám a tiédet! Minden jót kíván: FahÉjVA

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 20:34

Bokine!Tessék Neked is feltenni a gombás tésztádat, mert mindenkié valamiben más.Azt majd eldönti a tányér, mi marad, vagy elfogy-e?Szerintem mind a kettő fincsi lehet, tedd fel, mind a kettőt meg tudjuk főzni.Én kaptam mindig önbizalmat:Tőletek, meg Edittől,AzEsztertől,Mr.és Mrs.Smith-től, Mártika és Feritől,- szóval tessék felnyomatni!!Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-10-18 16:03

Nagyon nem bánnám ha itt lenne előttem az asztalon ez a finomság!Üdv:Bogi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2010-10-18 14:56

Köszi a megelőlegezett bizalmat. :) Tényleg nagyon finom - közelről még inkább! Üdvözöllek: Fahéj

bokine
bokine / bokine Mon, 2010-10-18 08:36

Szia Éva !
Már fel sem teszem a gombás tésztámat, ez olyan gyönyörű. Puszi Erika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2010-10-18 14:55

Jaj, kedves Erika, már hogyne tennéd fel a gombás tésztádat! Biztos nem pont így készíted. Mostmár nagyon kíváncsian várom ám! Puszi: Éva

770
spagetti tészta 50 dkg
csiperkegomba 50 dkg
margarin 3 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
feta sajt 8 dkg
trappista sajt 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 3 dl
leveskocka 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor