Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tészta Vera konyhájából

Gombás tészta Vera konyhájából
Gombás tészta Vera konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet. Eredetileg olasz, de abban tejszín volt tejföl helyett, és fettuccini tésztával csinálták. Nekem ez a változat jobban bejön, de érdemes kipróbálni az eredeti hozzávalókkal is.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g gomba (csiperke)
  • 400 g makaróni (vagy penne)
  • 300 g tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 300 g reszelt sajt
  • 5 ek olaj
  • só, bors

ajánlat

A víz feltételétől az étel elkészüléséig kb. fél óra kell nekem.:) Persze már van benne gyakorlatom, de mivel egyszerű recept, gyorsan el lehet készíteni, akár vacsorára is.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először feltesszük forrni a vizet a tésztának.
  2. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk, ezután a gombafejeket vékonyan felszeleteljük.
  3. Eddigre kb. felforr a víz, amit megsózunk, teszünk bele 1 ek olajat, és beletesszük a tésztát főni. (Ha hamarabb megfő, mint ahogy a gomba elkészül, az nem baj, leszűrve félre kell tenni.)
  4. A felszeletelt gombát egy nagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  5. Míg sül a gomba, addig egy tálkába kiöntjük a tejfölt, és összekeverjük a tojássárgájával. Utána ezt ráöntjük a gombára, összekeverjük, és 2 percig kevergetve összefőzzük. Ezután a kész tésztát is ráöntjük a keverékre, és újabb 1-2 perc alatt összeforrósítjuk.
  6. A tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal. (Én még szoktam rá ekkor még frissen őrölt borsot is tenni.)
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes-gombás tészta, gombás makaróni, gombás-tejfölös tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!