Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tojással töltött hústekercs

Gombás tojással töltött hústekercs
Gombás tojással töltött hústekercs
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hústekercset nagyon szereti a családom. Sokszor azon gondolkodom, mikor mivel tudom megtölteni. Most ezt találtam ki.

hozzávalók / 4 adag

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, jól kidolgozzuk.
  2. A megpucolt hagymát cikkekre szeleteljük, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat, és készre sütjük.
  3. Egy fóliára téglaalap formára alakítjuk a darált húsos masszát, tölteléket elosztjuk rajta, majd feltekerjük.
  4. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. Felvert tojással a hústekercset lekenjük, majd készre sütjük kb. 45-50 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás vagdalt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
darált sertéshús 70 dkg
zsemle 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
rizsliszt 2 csapott ek
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 7 db
gombakonzerv 1 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
tojás 1 db