Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás töltött padlizsán

Gombás töltött padlizsán
Gombás töltött padlizsán
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár az előkészületek hosszadalmasak, valójában munka alig van vele. Magában két főre elegendő főételnek, körettel (pl. párolt rizzsel) négy főre is jó. De meleg előételnek is kiváló, akkor négy főre!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a padlizsánt: megmossuk, a szárát levágjuk, és hosszában félbevágjuk. A húsát egy hegyes kiskéssel bekockázzuk úgy, hogy ne vágjuk át a bőrét. Alaposan besózzuk, és vágott felével lefordítva tálcára tesszük, legalább fél órára, hogy a keserű leve kicsepeghessen. Ezután lemossuk róla a sót, letöröljük.
  2. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, hogy ne égjen rá a tepsire a padlizsán leve. Az abált padlizsánokat rásorakoztatjuk vágott felükkel felfelé, kevés olívaolajjal beecseteljük a bekockázott húsát, és sütőben addig sütjük, míg megpuhul - ez kb. 50 perc.
  3. Közben előkészítjük a tölteléket: a paradicsomok bőrét lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük - de jó a konzerv is! A hagymát finomra felvágjuk, két kanál olívaolajon üvegesre dinszteljük. Most mehet rá a gomba és a paradicsom, só, bors, és addig dinszteljük, míg megpuhul, a leve elfő.
  4. A padlizsánt hagyjuk hűlni, és ha már meg lehet fogni, egy kanállal vájjuk ki a kockás húsát. (A bőrére vigyázzunk, ne szakítsuk el.) A padlizsánkockákat adjuk a gombás töltelékhez, törjük rá a fokhagymát, és élénk lángon addig pirítsuk, míg minden leve elfő.
  5. A padlizsánok kivájt bőrébe - jó púposan - belekanalazzuk a tölteléket, alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és a forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk alatta a sütőpapírt, mert kicsordogálhat a leve! Langyosan a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 742
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-paradicsomos töltött padlizsán, vega töltött padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

465
padlizsán 2 db
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sajt 10 dkg
olívaolaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint