Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tortellini Évi néni konyhájából

Gombás tortellini Évi néni konyhájából
Gombás tortellini Évi néni konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha rám tör a tésztacsinálási kényszer, mint ma is. Délutánra mentem dolgozni, így tevékeny lehettem a konyhában. A hétvégén a fiam csapatának meccsén voltam, így az ő tiszteletükre készítettem el az újpesti lila-fehér tortellinit, és nagy kedvencem ez a bazsalikomos is. Tobzódhattam a tésztákban, de ez nekem örömet okoz.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomot 1 tk olajjal késes aprítóban pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, a lisztet, a tojást, és keményebb tésztát gyúrunk belőle. Folpack-ba csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Az újhagymát, fokhagymát és a gombát durvára daráljuk, majd 1 kanál olajon erős tűzön sütjük, míg elpárolog a leve, és sűrű massza lesz. Ekkor hozzákeverjük a sajtot is.
  3. A pihentetett tésztát kinyújtjuk (tésztagép: 3-as fokozat), derelyeszaggatóval köröket vágunk ki belőle (8,5 cm átm.). A tészta közepébe 1 púpozott kávéskanálnyi gombakrémet teszünk, a két oldalt összenyomjuk, majd az így kapott félkör alakú tésztát az ujjunk köré csavarjuk úgy, hogy a két végét összetapasztjuk, majd az üres tésztarészt, mint egy gallért, visszahajtjuk, hogy egy kis talpa legyen a tésztának.
  4. A kész tésztákat forró, lobogó, sós vízben 2 percig főzzük (friss tésztának nincs több időre szüksége), majd leszűrjük, leöblítjük, tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.
  5. A tésztát paradicsomszósszal, sajtforgáccsal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 805
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémes tortellini, házi készítésű tortellini gombával töltve, házi tészta gombás sajtkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

521
durumliszt 14 dkg
tojás 1 db
1 csipet
bazsalikom 2 marék
olívaolaj 1.5 ek
gomba 20 dkg
újhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
krémsajt 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg