Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-vörösáfonyás szarvasragu

Gombás-vörösáfonyás szarvasragu
Gombás-vörösáfonyás szarvasragu
245 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam valahol ezt a receptet, a hozzávalókat kissé átalakítva megcsináltam a családnak ebédre, és nagy sikert aratott. Nálunk a vadas mellé mindig röstit szoktunk enni, de másfajta krumplikörettel vagy tésztával is el tudom képzelni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi a vadast mindig röstivel szoktuk enni, kedvenc rösti reseptem megtalálható a Nosalty-n kukoricás rösti néven :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis kockára vágjuk, a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a sült szalonnát kiszedjük. A forró zsíron pár percig pirítjuk a darabokra vágott húst, majd átöntjük egy nagy sütőtálba (én jénai tálban sütöttem).
  2. A répát vágjuk félbe, és szeleteljük fel, a zellert vágjuk kis kockákra, a fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, és ezeket mind dobjuka  hús mellé a tálba.
  3. A mazsolát, a dzsemet, a rozmaringot, a bort, az aszút és ízlés szerint sót és borsot rakjuk még hozzá a zöldséges húshoz, és keverjük jól össze.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük a ragut, és lefedve sütjük, amíg meg nem puhul a hús.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 031
elküldve: 6
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sharkynori

Mióta szakács: 2011.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sütőben sült szarvasragu, áfonyás ragu vadhúsból, áfonyás szarvasragu gombával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JucusH
Jucush / JucusH Sun, 2018-09-16 09:41

Szia! Köszönet a receptért, tegnap megcsináltuk bográcsban ezzel az ízvilággal, köretként szalvéta gombóccal. Kitűnő volt.

648
szarvashús 1 kg
füstölt szalonna 20 dkg
gomba 12 nagy db
sárgarépa 2 db
zeller 1 kis db
vörösáfonya 10 dkg
áfonyadzsem 4 ek
narancsdzsem 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
száraz vörösbor 6 dl
édes fehérbor 3 dl
rozmaring 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint