Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás zab

Gombás zab
Gombás zab
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lovak évében születtem. Szerintem ez a legkézenfekvőbb magyarázat arra, hogy miért szeretem ennyire a zabot. ♥ Ez a teória viszont a páromra nem érvényes, mert ő meg ki nem állhatja.☺Azért sikerült rávennem, hogy elfelezzük ezt a kísérleti adagot, és azt tanácsolta, hogy pár csepp citromlével bolondítsam meg. Igaza lett, ég és föld.

hozzávalók / 1 adag

a zabhoz

a gombához

ajánlat

Pár csepp citromlével ébresszük fel az ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

a zabhoz

  1. Egy kis lábasban forraljuk fel az alaplét, öntsük bele a zabot. Kis lángon, néha megkeverve főzzük puhára. Nem kell lefedni!
  2. Amikor megfőtt, rakjuk félre, amíg a gombát elkészítjük.

a gombához

  1. Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon pároljuk puhára a kockára vágott hagymát, a még a nagyobb szeletekre vágott gombát a sóval. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni. Kanalazzuk bele a zabot, melegítsük össze.
  2. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg a reszelt sajttal. A tűzről lehúzva kevergessük addig, amíg a sajt megolvad.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 460
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

zab gombával, sajtos-gombás zab, hagymás-fokhagymás-gombás zab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

physalis
physalis Wed, 2014-04-09 19:59

Cukik a kis légyölő retekgombák - nagyon kreatív vagy! Ilyen formában még nem ettem zabot, de ki fogom próbálni. Mert a tigrisek is a zabot szeretik a legjobban!!

Noémi

witch
witch / witch Wed, 2014-04-09 20:39

Aaaa, dehogyis! Nem az en otletem, tul sokat nezelodok a neten.
En is csak az edes valtozatot ettem eddig, de ez is jo es nem is art a valtozatossag.
Na, ez viszont nekem ujdonsag: novenyevo tigris, te jo eg. :o)
udv:witch

356
marha alaplé 3.5 dl
zab 5 dkg
olívaolaj 0.5 ek
lila hagyma 1 nagy fej
portobello gomba 10 dkg
2 csipet
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 1 dkg