Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-zöldfűszeres csirkefalatok

Gombás-zöldfűszeres csirkefalatok
Gombás-zöldfűszeres csirkefalatok
90 perc / előkészület: 35 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam erre az egyben a köret és hús zacskós alapra, és sikerült, finom lett. :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom bor és nekünk sok reszelt trappista sajt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát pucoljuk, vagy ha még annyira új, kaparjuk, felkockázzuk, vízben hagyjuk. A húst felkockázzuk, a hagymát negyedekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Kicsikre tépkedjük a bazsalikomokat, a zeller és petrezselyemzöldeket finomra vágjuk. A gombát félbevágjuk.
  2. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk: a fűszereket, szószt, húst, burgonyát, és a sütőzacskóba töltjük. Átmozgatjuk, lezárjuk, tepsibe tesszük, és a tetejére pár lyukat szúrunk fogpiszkálóval, hogy a felesleges gőz távozhasson sülés, párolódás közben.
  3. A sütő középső rácsára tesszük, és megsütjük.
  4. Miután kivesszük, egy tálba öntjük, együtt a köretet, a húst és a szószt, majd díszítjük, és már ehetjük is.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 219
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-burgonyás-gombás csirkemell-filé, újkrumplival sült zöldséges-gombás csirke paradicsomszószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2015-08-05 12:13

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon szépen köszönöm. :)
További jó munkát kívánok, még forró a nyár! :)
Éva-Anyóca

384
ételízesítő 50 g
csirkemell filé 70 dkg
zellerlevél 3 db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 5 levél
bazsalikom 10 levél
bazsalikom 10 levél
fokhagyma 6 gerezd
gomba 230 g
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kávéskanál
fűszersó 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
milánói szósz 550 g
újkrumpli 1.2 kg
mozzarella 100 g