Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-zöldséges húsgolyó

Gombás-zöldséges húsgolyó
Gombás-zöldséges húsgolyó
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kifőtt orsótésztával tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz adjuk a vízbe (vagy tejbe) áztatott, kinyomkodott zsemléket, tojást, fűszerpaprikát, zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, fűszereket, és gombócokat formázunk belőle.
  2. Olajon megdinszteljük a kockára vágott lila hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és paprikát .Amikor látni, hogy a paprika megsült, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Beletesszük a húsgolyókat, és fedő alatt kb. 30 percig főzzük.
  4. Amikor látjuk, hogy elkészült, levesszük a tűzről, ráborítjuk a tejfölt, visszatesszük a tűzre, és óvatosan, átforgatva pár percig átkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgolyó zöldségszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

578
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
gombakonzerv 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes db
paprika 2 közepes db
sűrített paradicsom 3 ek
tejföl 2 dl
víz 3 dl
napraforgó olaj 5 ek