Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombatokány puliszkával

Gombatokány puliszkával
Gombatokány puliszkával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a főfogásban aztán az égvilágon semmi különleges nincs,  nagyon egyszerű és ízletes.

Az adag viszonylag nagy, 4 személyre kétszeri étkezéshez bőven elegendő.


hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apró kockákra vágva, olajon üvegesre dinszteljük,  majd hozzáadjuk a megtisztított, négybe vágott gombát. Fedő alatt puhára pároljuk, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és bőséges szósz legyen majd rajta.
  2. Amíg készül, megfőzzük a puliszkát, forrón kis gömbölyű tálakba kanalazzuk, így tálalásnál azt kiborítva lapos tányérra, mutatós lesz.
  3. Ha a gomba elkészült, hozzáadjuk az eresztéket, és egy-két percig forraljuk. A végén tesszük bele az aprózott, friss petrezselyemleveleket. Az íze így is intenzíven érződik, és a színe szép zöld marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

eszkimoo

Mióta szakács: 2011.02.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölös gombaragu puliszkához, gombás ragu petrezselyemmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-06-24 10:14

De jó, köszönöm szépen, a héten beszorítom ezt a finomságot, még egyszer köszönöm! :D
Éva-Anyóca

ishizsa
ishizsa Thu, 2013-03-21 18:50

A csiperkegomba helyett ha rókagombát tesztek és e recept szerint van készítve az a legistenibb !! Szerintem :)

ishizsa
ishizsa Thu, 2013-03-21 18:45

Kedves pataygyz
Puliszka
Egy adag kukoricadarához(erdélyben puliszkaliszt) 3 adag víz(még egy keveset hozzáöntök a víz párolgása miatt),só
Elkészítése:A vízet megsózzuk ízlés szerint,majd a forrásban levő vízhez lassan adagoljuk a kukoricadarát,miközben folyton kavarjuk.Miután belekerült a k.dara lassú tüzön kavard.Mikor vastag masszává válik ("puffog")akkor kész,de meg kell kóstolni,hogy puha álaga legyen,ne"recsegjen" a fogad közt.Ha mégse dagadt ki a dara mert esetleg elfőtt a víz,akkor önts lassan forró vízet hozzá lassú tüzön kavarva.Hosszú nyelű fakanállal(van olyan is erdélyben,hogy puliszkakeverő) keverd,mert felpriccol a puliszka mikor vastagszik.
Az én adagom fél kiló kukoricadarából szokott lenni mert túros puliszkát is csinálunk általában és tejjel is esszük,kinek épp mi kell. :)
Sok sikert és jó étvágyat!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-02-28 23:44

Kedves Eszkimoo!
Légy szíves a gombatokány mellé tálalt puliszka receptjét is közölni. Tudom, hogy Ti sokféle módon el tudjátok készíteni.Sajnos nekem , személy szerint semmi gyakorlatom nincs e nálatok népszerű és mindenkinek természetes elkészítési módhoz.
Köszönöm: Zoli

112
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
finomliszt 1 csapott ek
napraforgó olaj 6 ek